Historiske steder og utfluktsmål i Antalya-området - Tyrkiareiser
 • Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback

 

Historiske steder og utfluktsmål i Antalya-området 


Den tyrkiske halvøya Anatolia ble tidligere kalt Lilleasia. I antikken var det mange store byer her, og et stort antall av dem er gravd ut og deler av dem restaurert. For historieinteresserte er det derfor rikelig med historie å ta del i. Her nevner vi noen av de viktigste stedene. Noen kan du oppleve sammen med hos oss og andre kan du besøke på egenhånd. Hvis du trenger hjelp til å arrangere en utflukt, kan du kontakte oss eller be guiden din som er på plass i Tyrkia om hjelp. Vi hjelper deg gjerne! 

Aspendos 

Byens stolthet er det store teatret. Den er veldig godt bevart, nesten identisk med hvordan den så ut da den ble bygget for 1800 år siden. Om sommerkvelder brukes den fremdeles til store forestillinger med teater, ballett, konserter og danseshow som mange kommer for å se fra alle verdenshjørner. Scenemuren er veldig godt bevart, med miniaturtempler og nisjer der statuer en gang sto. Aspendos ligger 44 km øst for Antalya. 

Phaselis 

Byen ligger 17 km vest for Kemer og hadde sin storhetstid rundt året null, da den var en blomstrende havneby og ble besøkt av både keiser Hadrian og Alexander den store. Byen ble bygget rundt tre havner, og mellom to av dem er en gate brolagt med marmor. Langs denne gaten er det flere interessante bygninger, inkludert et teater og et badehus som ble varmet opp med hypokauser (varm luft som sirkulerer i luftkanaler eller hule murstein under gulvet).

Hierapolis 

Byen ligger like ved Denizli, på platået over Taurusfjellene, omtrent tre timers kjøretur fra Antalya. Byen ble grunnlagt i 190 f.Kr. av Pergamons kong Eumenes II og var kjent for sine tekstiler. Her er restene av to romerske bad og et stort teater. Den store gravplassen (nekropolis) med sine fantastiske mausoleer er byens nest største attraksjon. Den største attraksjonen er badene som ofte besøkes av både turister og lokalbefolkningen. De mineralrike underjordiske kildene har alltid tiltrukket besøkende og har bl.a. skapte den unike Pamukkale, de enorme kalksteinformasjonene som i dag er på UNESCOs verdensarvliste. 

 

Yanartaş – Chimera 

Stedet er en del av det 2.377 meter høye fjellet Tahtalı Dağ, også kjent som Lykias Olympus. Her brenner evige flammer. Underjordiske gasskilder har strømmet opp fra bergsprekker siden uminnelige tider, og har forårsaket flammer mellom bergsprekker. Noen få steinkonstruksjoner sier at stedet har blitt besøkt i minst 2000 år. Området heter Chimera - etter det ildpustende eventyrdyret Chimaira (delvis slange, geit og løve). Det er 50 km fra Kemer og kan nås via en kilometer lang trapp. 

Myra 

Byen lå i det som tidligere var provinsen Lykia og hadde sin storhetstid 200-300 år e.Kr. Myra var en viktig havneby og hovedstad i bispedømmet. Biskop St. Nicholas og andre hadde plass her. I førromersk tid (600-200 f.Kr.) ble de berømte lykiske gravene skåret ut. Central Myra, nå til dagens kaldt Demre, en vanlig tyrkisk by. 

Borgen i Alanya 

Hvis du er i Alanya, er borgen en severdighet du ikke bør gå glipp av. Den ble bygget av seljukkene på 1200-tallet som en forsvarsfestning og okkuperer store deler av den store klippen som stikker ut i havet midt i byen. Det var i dette området den opprinnelige Alanya lå. Deler av festningen kan besøkes og her er det f.eks. et museum. Fra borgsmuren har du også en fantastisk utsikt over Alanya med fjellene i bakgrunnen. En annen av byens stoltheter er Kızıl Kule, det åttekantede røde tårnet bygget av Sultan Alaeddin Keykubad. Derfra har du en fantastisk utsikt over havet og vest / østlige Alanya. 

Antalya  

Den romerske havnebyen heter i dag Antalya og har over en million innbyggere. I tillegg til et livlig liv med en spennende blanding av vestlig og orientalsk, er byen vel verdt et besøk for sin historie. Det imponerende bymuseet huser arkeologiske skatter fra bronsealderen, et stort antall gjenstander fra gresk og romertid og interessante gjenstander fra det osmanske riket. En annen attraksjon er Hadrians port - en vakker marmorbygning reist til ære for keiser Hadrian som besøkte byen i 130 e.Kr. 

Perge 

Hvis du ønsker å få en god ide om hvordan en romersk by ble bygget og arbeidet, bør du besøke Perge. Her er eksempler på vannkanaler, offentlige bad med mosaikker og hypo-kaustiske systemer (varm luft sirkulerer i luftkanaler eller hule murstein under gulvet), etc. Den eldste bygningen fra hellenistisk tid er porten med tvillingtårnene som var inngangen til markedsplassen. På den tiden var det mange butikker i fordypninger i bymuren. Perge ligger øst for Antalya. 

Side 

Midt i feriebyen Side ligger ruiner fra en av Romerrikets største havnebyer. Ved inngangen til den gamle byen er du omgitt av mektige utgravninger, inkludert byens opprinnelige hovedport og en av hovedgatene er gravd ut. Museet i Side har sarkofager og kunst fra gresk og romertid, og det store amfieteateret er fortsatt i bruk. Her kan du oppleve alt fra teater- og popkonserter til italienske operaer. Ved havnen ligger restene av Apollo tempelet, et fredelig og vakkert sted hvor du kan nyte solnedgangen. 

Termessos 

Denne byen var den viktigste i regionen Pisidia, nord for Attalya (dagens Antalya). I dag er det en nasjonalpark her. Alexander den store var spesielt interessert i Termessos, men anså det for stort til å bli angrepet. Byen er vel verdt et besøk, ikke bare for utgravningene og den fantastiske utsikten over hele området, men er også en av de mest interessante byene i Tyrkia fra den perioden. 

Olympos 

Olympos ligger 90 km sørvest for Antalya, (ca. 30 km fra Kemer) og er en av de første byene i det antikke Lykiske imperiet. Byen er delt i to deler av elven Akcay. En gang i tiden var Olympos en havneby, noe som forklarer hvorfor du kan finne kapteinssarkofager her.