Historiske steder og utfluktsmål i Alanya - Tyrkiareiser.no
 • Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback

 

Historiske steder og utfluktsmål i Alanya-området 


 Selvfølgelig har Alanya mange ting å oppleve i byen, men også mange spennende og hyggelige utfluktsmål i nærområdet. Lei en bil eller en taxi for en dag hvis du vil få sett så mye som mulig, men for mange av disse opplevelsene kan du også ta bussen, enten en lokal dolmus eller en litt større langdistansebuss. 

Gazipaşa 


Cirka 40 km øst for Alanya ligger en liten uberørt by som heter Gazipaşa. Du kan komme hit med minibuss, s.k. dolmuş. Gazipaşa har flere likheter med Alanya som byen så ut for 20-25 år siden. İ Gazipaşa lever man hovedsakelig av jordbruk. Byen er kjent for sine smakfulle bananer som vokser på de mange bananplantasjene rundt byen. I omgivelsene finner du flere historiske levninger som er datert til årene rundt 2000 f.Kr. slik som ruinene til de gamle romerske byene Selinus og Iotape. Hver fredag ​​er det også et lokalt frukt- og grønnsaksmarked i byen. I 2010 ble innenriksfly til Gazipasa lufthavn startet, og i 2011 begynte charterpassasjerer å fly hit. 

Sapadere Canyon 


Oppe i fjellet, omtrent en time øst for Alanya, ligger en sjarmerende landsby som heter Sapadere Canyon. I Sapadere Canyon er luften kjølig og forfriskende, og blant steinene strømmer veldig rent og kaldt vann, som fungerer som drikkevann for innbyggerne i nærliggende landsbyer. Sapadere Canyon er absolutt verdt å se hvis du liker natur og fotturer. Kløften ble først åpnet i 2008, og inntil da var den bare kjent av lokalbefolkningen i området. Den er omtrent 800 meter lang, 400 meter høy og ble dannet av vann, is og vind. Du vil bli overrasket over den fantastiske naturen, de mange små fossefallene som fosser forbi steiner og forskjellige planter og dyr, spesielt fugler og sommerfugler. 

Manavgat 


Turiststedet, Sides naboby, heter Manavgat og er en vanlig tyrkisk liten by hvor de fleste av dem som jobber i Side-regionen bor. Befolkningen er omtrent 100 000. Byen er delt av den vakre elven Manavgat. Omtrent 3 km fra sentrum ligger den lokale stoltheten, Selale - en hestesjoformet foss. I Manavgat er det restauranter, hyggelige kafeer og mange butikker. Her kan du snuble over det meste, både markedsbutikker for de som liker å prute og butikker med faste priser. Hver mandag og torsdag er det et marked i byen, Antalya-områdets største! 

Dimçay 


Cirka 15 minutter øst for Alanya renner elven Dimçay, som er en liten fjellelv med kaldt fjellvann fra Taurusfjellene og som strekker seg ned til Middelhavet. Langs elven er det et stort antall restauranter og serveringssteder som er ligger i  naturskjønne omgivelser. Noen restauranter ligger ved elven, og der kan du sitte på flåter på vannet og spise og drikke godt. Det er også andre restauranter som ligger ved siden av og har et basseng hvor du kan bade og kose deg. Dimçay er veldig populær blant både tyrkere og turister. 

Damlataşgrotten 


Hvis du er interessert i grotter, bør du besøke Damlataş-grotten når du er i Alanya. Damlataş Cave ligger ved enden av Kleopatra stranden og er en stor kontrast til pulsen og livet i byen. Inne i hulen er det tusenvis av stalaktitter og stalagmitter som er tusenvis av år gamle. Formasjonene som har oppstått er fantastiske og kan få fantasien til å strømme tilbake i tid. Stillheten og klimaet har gjort hulen til et av byens mest berømte og velbesøkte turistmål. 

Skips Verftet 


Det mer enn 700 år gamle skips verftet ble ferdigstilt av Sultan Alaadin Keykubat, som også sørget for at Alanyas borg og Det røde tårnet ble fullført. På den tiden var Alanya en viktig havneby der blant annet slaver ble fraktet fra Svartehavet til Egypt. I dag er bygningen ikke i bruk, men fremdeles vakkert opplyst om kvelden, som kan sees fra mange deler av byen. På tyrkisk kalles verftet Tersane. 


Det røde tårnet 


Det røde tårnet ble bygget i 1226 og hadde som hovedmål å beskytte det viktige skips verftet. I dag er det et av de mest besøkte turistmålene i Alanya. Rundt tårnet er det mange smale vinduer hvor soldatene kunne beskytte seg uten å måtte bli truffet av fienden. Det sies at hvis fienden kom for nært, ble det helt kokt vann over angriperne. 

Tårnet er et av de mest kjente bysymbolene. Det er også ofte en av de første tingene besøkende ser når de ankomme til Alanya. Den røde fargen er karakteristisk og det er åpenbart hvor bygningen har fått navnet sitt fra. På tyrkisk kalles det Kızıl Kule. I dag brukes den nedre delen av bygningen, som ligger i den gamle havnen, til utstillinger. Disse utstillingene inkluderer gjenstander fra byens Selcuk og osmanske perioder som tekstiler, arbeidsredskaper og våpen. For de som vil, kan du gå de høye trappene opp til toppen av tårnet og se utsikten derfra. 

Det historiske museet 


Hvis du er interessert i Alanyas historie, er det historiske museet et godt sted å besøke. Museet, som ble bygget i 1967, består av to deler, det etnografiske og det arkeologiske. Det er funn fra hele området rundt Alanya, og samlingen utvides stadig. Blant ting å se er gamle våpen, håndlagde tepper, klær, gamle krukker som ble funnet i havet og mynter fra forskjellige tidsperioder, for eksempel ottomanske, lykiske og romerske. Museet kan også skryte av en Hercules-statue laget av bronse. Denne statuen ble funnet 35 km utenfor Alanya og har på et tidspunkt forsøkt å bli smuglet ut av Tyrkia, men uten hell. Hvis du er interessert i hvordan husene pleide å se ut og ble innredet inni, kan du se det her